Deze website maakt gebruik van cookies. Door je bezoek ga je akkoord met het plaatsen van deze cookies. Lees hier meer. Sluiten

saverpas nieuw2

Mijn Saverpas

Om toegang te kunnen krijgen tot de milieustraat of tot de ondergrondse container dient u in het bezit te zijn van een geldige Saverpas. De Saverpas is adresgebonden en u mag de Saverpas niet uitlenen aan anderen. Bewaar uw Saverpas zorgvuldig; deze is ook de volgende jaren geldig.

Ondergrondse container

Indien uw adres is aangesloten op een ondergrondse container, kunt u die openen met behulp van de Saverpas. Voor het gebruik van een ondergrondse container worden geen tikken afgeschreven van de pas. Wel wordt met behulp van de pas geregistreerd hoe vaak u afval heeft aangeboden. Saver geeft het betreffende aantal aanbiedingen door aan de gemeente ten behoeve van uw afvalstoffenheffing. Per inworp betaalt u € 0,60. Voor belastingplichtigen door wie blijkens een schriftelijke verklaring van de huisarts of medisch specialist als gevolg van incontinentie of het gebruik van een stoma extra afval wordt aangeboden, bedraagt het bedrag per inworp niet meer dan € 0,30.

Saldo en opwaarderen

Per 1 januari 2015 wordt op iedere Saverpas 2 gratis tikken gezet. De niet opgebruikte gratis tikken uit het voorgaande jaar vervallen per 1 januari 2015. Niet opgebruikte betaalde tikken worden meegenomen naar 2015. Als het saldo van de Saverpas niet toereikend is, kan alleen toegang verkregen worden tot de  gratis ronde van de milieustraat.


U heeft echter de mogelijkheid om uw Saverpas op de milieustraat zelf op te waarderen. (alleen per pin) Voor de 3e extra tik betaalt u € 10,00. Voor de 4e tot en met de 5e extra tik betaalt u € 25,00 per tik . Vanaf de 6e en volgende extra tikken betaalt u € 45,00 per tik.


Voor het controleren van het saldo op uw Saverpas kunt u hier klikken.

 

Verhuizing

Bij verhuizing dient de Saverpas in de woning achter te blijven. Doe dit bij voorkeur in de meterkast. Als nieuwe bewoner van een bestaande woning vent u verplicht om te controleren of de Saverpas op het adres aanwezig is. Vanaf het moment van sleuteloverdracht bent u aansprakelijk voor alle handelingen met de bij de woning behorende Saverpas. Afhankelijk van het moment van sleuteloverdracht van uw woning kunt u via uw gemeente het aantal tikken aan laten passen.

Nieuwbouwwoning

Als bewoner van een nieuwbouwwoning, krijgt u de Saverpas automatisch toegezonden op het moment dat u containers voor uw woning aanvraagt bij Saver.


Saverpas kwijt?


Als uw Saverpas verloren of gestolen is of als deze is meegenomen door de vorige bewoner, dient u dit zo spoedig mogelijk bij Saver te melden, telefoon (0165) 597 777. Uw Saverpas kan dan geblokkeerd worden tegen oneigenlijk gebruik. Oneigenlijk gebruik van de Saverpas komt tot 1 werkdag na melding bij Saver voor uw rekening. Na blokkering van uw Saverpas bij Saver kunt u een nieuwe Saverpas via de centrale balie van uw gemeente aanvragen. In 2015 zijn de kosten voor een nieuwe Saverpas € 16,00.


Kosten per transactie
 

  • Een bezoek aan de milieustraat kost 1 tik. 

  • Voor het afgeven van grof groen/snoeihout, wit- en bruingoed, kleding, glas, vlakglas en kringloopgoederen wordt géén tik van uw Saverpas afgeschreven.

 

Informatie en saldo controle

Meer informatie over de Saverpas? Neem contact op met de Servicelijn van Saver, telefoon (0165) 597 777.
Voor het controleren van het saldo op uw Saverpas kunt u hier klikken.


Milieustraat

Weten wanneer de milieustraat open is en wat u er kwijt kunt?

Mijn Afval

Wilt u weten hoe vaak u uw afval al heeft aangeboden? Bekijk het hier!