Deze website maakt gebruik van cookies. Lees hier meer over ons privacybeleid. Sluiten

Glas

Glas kunt u kwijt in de gele verzamelcontainer bij u in de wijk, of op de milieustraat. Glas leent zich uitstekend voor hergebruik. Sterker nog, het kan eindeloos gerecycled worden met een zeer hoog rendement: 1 kg glasscherven levert 1 kg glas op. 84% van alle flessen en potjes afkomstig uit Nederlandse huishoudens wordt al hergebruikt. Maar het streven is natuurlijk naar 100%.

Waar moet u op letten?

 

1. Zorg ervoor dat u glas altijd op kleur scheidt. Er zijn niet voor niets glascontainers voor wit glas (kleurloos) en bruin glas (ook groen/blauw). Het meeste glas dat we in Nederland gebruiken is kleurloos. En dat glas kan alleen gemaakt worden van kleurloze scherven. Bruine, groene en blauwe scherven zorgen voor ‘kleurvervuiling’ en kunnen een partij glas ongeschikt maken voor hergebruik.

 

2. Niet elk soort glas is geschikt voor hergebruik. Kristalglas (bijv. karaffen) is veel harder dan gewoon glas en smelt pas op een veel hogere temperatuur. Daardoor is het niet geschikt om in de glascontainer te doen. Ook dik glas (bijv. bloemenvazen, ovenschalen) en vlakglas uit kozijnen horen niet in de glascontainer. Al deze soorten glas kunt u gratis naar de milieustraat brengen.

 

3. Doppen, deksel en kurken hoeft u tegenwoordig niet meer apart weg te gooien. Deze mogen op de glazen fles of pot blijven zitten. Daarnaast mogen er best nog restjes in het glas zitten.  

 

Gooit u ook uw glas in de glasbak? 

 


Last van beestjes?

Heeft u een wespennest of ander ongedierte? Saver helpt u er vanaf.