skip to Main Content
Werken bij Saver Over Saver

We moeten samen minder restafval produceren.  Onze oplossing daarvoor  is het afvalvrije kantoor.

Uw restafval is de duurste afvalstroom. Met de huidige regelgeving én de toenemende stimulans van de overheid om restafval in een rap tempo te verminderen, kunnen wij een proactief advies uitbrengen over de mogelijkheden die er zijn om uw restafval te verminderen.

Met een paar eenvoudige aanpassingen beperkt u het restafval op uw kantoor tot een minimum. Naast dat u een duurzame ondernemer bent, levert u dat op den duur ook geld op.

Welke afvalsoorten moet ik dan scheiden?

Net als thuis houdt u dan papier (blauwe afvalstroom), GFT+E (groene afvalstroom), plastic, blik en drinkpakken (PBD, oranje afvalstroom) apart. De bijbehorende bakken met zakken kunnen wij voor u regelen. Desgewenst kunt u ook nog glas apart houden. U zal zien dat er heel weinig restafval overblijft als u consequent scheidt.

Waarom moet ik alles apart houden?

Door ook op kantoor maximaal afval te scheiden, laat u zien dat u een duurzame onderneming bent. Succesvol afval scheiden werkt op den duur ook kostenbesparend. Afval is een nieuwe grondstof. Houdt u alle stromen apart, dan kunnen deze (papier, blik en glas) 100 % gerecycled worden. Van blik wordt bijvoorbeeld nieuw deurbeslag gemaakt. Maar ook uw plastic wordt verwerkt in bijvoorbeeld fleece truien of tablethoesjes en GFT+E (groente-, fruit-, tuinafval en etensresten) is 100% composteerbaar, misschien wel voor uw eigen tuin.

Wat levert het mij op?

Een afvalvrij kantoor levert u op den duur geld op. Wie een afvalvrij kantoor heeft, betaalt geen afvalbelasting meer. Dit zijn kosten die voorlopig nog jaarlijks stijgen. Wij maken graag een afspraak om vrijblijvend alles toe te lichten.

Hoe komt Saver ‘mijn grondstoffen’ dan ophalen?

Saver komt uw grondstoffen ophalen in een frequentie die het beste bij uw bedrijf past. Tezamen met het afvalvrije kantoor (wij geven vrijblijvend advies in de aan te schaffen bakken om het inzamelen gemakkelijk te maken voor uw medewerkers), krijgt u een grondstoffencontainer waar u al die dichte gekleurde zakken in mag doen. Allemaal bij elkaar. Zo vaak als nodig wisselt Saver de container om. De container vol met gekleurde zakken nemen wij mee en u krijgt een lege container terug. Bij Saver aan de Stepvelden 8 in Roosendaal worden deze verschillende zakken gecontroleerd en gewogen en in een bestand gedocumenteerd. Op uw verzoek ontvangt u van ons een rapportage.

Hoe motiveer ik mijn personeel om het afval goed te scheiden?

Op de eerste plaats moet iedereen thuis ook het afval scheiden, dus waarom op kantoor niet? U kunt als werkgever uw medewerkers ook op die verantwoordelijkheid aanspreken.

Uw bedrijf draagt bij aan een duurzame wereld.

U wordt niet iedere keer geconfronteerd met een stijgende afvalstoffenheffing en hogere CO2 heffing.

Daarnaast kunt u bij ons een rapportage van uw ingeleverde grondstoffen opvragen, zodat u uw personeel kunt laten zien hoe goed zij bezig zijn en welke vorderingen er gemaakt worden.

Onze medewerkers kunnen u helpen om het hoe en waarom uit te leggen in een presentatie bij u op kantoor.

Ik wil een afvalvrij kantoor!

Wilt u ook een afvalvrij kantoor? Neemt u dan contact op met onze afdeling Verkoop: verkoop@saver.nl. Een van onze medewerkers komt graag vrijblijvend bij u langs om alles persoonlijk toe te lichten.

Back To Top