Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Sluiten

Afvalvrij kantoor

Ik wil een afvalvrij kantoor

We moeten samen minder restafval produceren. Afval scheiden en daarmee grondstoffen creëren is dé oplossing daarvoor. Uw restafval is de duurste afvalstroom. Echter met de huidige regelgeving en de stimulans van de overheid om restafval in een rap tempo te verminderen, willen wij een pro-actief advies uitbrengen over de mogelijkheden die er zijn om dit te realiseren.

Welke afvalsoorten moet ik dan scheiden?

Net als thuis houdt u papier (blauwe afvalstroom), GFT+E (groene afvalstroom), plastic en drankkartons (oranje afvalstroom) en blik (paarse afvalstroom) apart. De bijbehorende bakken met zakken kunnen wij voor u regelen. Desgewenst kunt u ook nog glas apart houden. U zal zien dat er heel weinig restafval overblijft als u consequent scheidt.

Waarom moet ik alles apart houden?

Afval is een nieuwe grondstof. Stromen zoals papier, blik en glas worden 100 % gerecycled. Van blik wordt bijvoorbeeld nieuw deurbeslag gemaakt. Maar ook uw plastic wordt verwerkt in bijvoorbeeld fleece truien of tablethoesjes en GFT+E (groente-, fruit-, tuinafval en etensresten) is 100% composteerbaar, misschien wel voor uw eigen tuin.

Wat levert het mij op?

Wie een afvalvrij kantoor heeft, betaalt geen afvalbelasting meer. Dit zijn kosten die voorlopig nog jaarlijks stijgen. Wij maken graag een afspraak om vrijblijvend alles toe te lichten.

Hoe komt Saver ‘mijn grondstoffen’ dan ophalen?

Tezamen met het afvalvrije kantoor (bakken en zakken, die u zelf kunt aanschaffen of die wij voor u kunnen bestellen), krijgt u een grondstoffencontainer waar u al die gekleurde zakken in mag doen. Allemaal bij elkaar. Zo vaak als nodig wisselt Saver de container om. De container vol met gekleurde zakken nemen wij mee en u krijgt een lege container terug. Bij Saver aan de Stepvelden 8 in Roosendaal worden deze verschillende zakken gecontroleerd en gewogen en in een bestand gedocumenteerd. Deze rapportage kunt u opvragen.  

Hoe motiveer ik mijn personeel om het afval goed te scheiden?

Op de eerste plaats moet iedereen thuis ook het afval scheiden, dus waarom op kantoor niet? U kunt als werkgever uw medewerkers ook op die verantwoordelijkheid aanspreken. Daarnaast kunt u bij ons een rapportage van uw ingeleverde grondstoffen opvragen, zodat u uw personeel kunt laten zien hoe goed zij bezig zijn en welke vorderingen er gemaakt worden. Onze medewerkers kunnen u helpen om het hoe en waarom uit te leggen in een presentatie bij u op kantoor.

Ik wil een afvalvrij kantoor!

Neemt u dan contact op met onze afdeling verkoop: verkoop@saver.nl  Een van onze medewerkers komt graag vrijblijvend bij u langs om alles persoonlijk toe te lichten.