Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Sluiten

Gemeente Rucphen sluit vanaf 2023 aan bij Saver

Met ingang van 1 januari 2023 treedt de gemeente Rucphen toe als aandeelhouder van Saver. Zowel Saver als de Gemeente Rucphen zijn verheugd over deze samenwerking.


Wethouder René Lazeroms van de gemeente Rucphen geeft aan heel bewust te hebben gekozen voor deze samenwerking. “Voor een kleine gemeente als de onze wordt het steeds problematischer om interessante contracten met de afvalmarkt af te sluiten. De toetreding tot Saver zorgt ervoor dat de kosten ook na 2022 beheersbaar blijven. Daarnaast is Saver actief op gebied van communicatie en het creëren van bewustwording over afvalscheiding en duurzaamheid. Dat helpt ons onze duurzaamheidsdoelen te halen.”

Saver verzorgt diverse diensten voor de gemeenten Halderberge, Roosendaal, Bergen op Zoom en Woensdrecht. In totaal zijn dat 88.000 huishoudens en vanaf 2023komen daar nog ruim 9500 huishoudens bij.  

“Sinds de oprichting van Saver in 1999 is de gemeente Rucphen de eerste gemeente die toetreedt. Dit kun je dus wel een mijlpaal noemen,” aldus een trotse Saver directeur Pascal de Klerk.

Verder noemt hij het ook een logische ontwikkeling. “Door in deze regio de samenwerking te zoeken, kunnen we gezamenlijk efficiënter en meer duurzaam inspelen op de complexe ontwikkelingen in de afvalbranche. Zo blijft ook de continuïteit van de huidige dienstverlening van Rucphen gewaarborgd.” De Klerk geeft aan ook met de gemeente in gesprek te zijn over samenwerking met De Kringloper in Rucphen.

Milieustraat
Saver gaat voor de gemeente Rucphen alleen de huis-aan-huis inzameling verzorgen. Voor het grofvuil blijft de gemeente Rucphen gebruikmaken van de milieustraat Vosdonk in de gemeente Etten-Leur.

 

 

 


« Overzicht