Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Sluiten

Veelbesproken onderwerpen gladheid en afvalinzameling

UPDATE (17-2-2021)

Wij starten pas vanaf 20 februari met het inzamelen van GFT+E-afval. Vanaf die datum weten we namelijk zeker dat het afval niet langer vastgevroren zit in de groene container en kunnen wij deze goed leegmaken. Kijkt u voor de eerstvolgende datum waarop wij bij uw adres langskomen (na 20 februari dus) op de Afvalkalender op deze website of op de Afvalwijzer app.

UPDATE (12-2-2021)

De inhaaldagen voor de inzameling van restafval en oud papier/karton voor de routes die wij niet hebben kunnen rijden afgelopen week (8-12 februari), zijn bekend:
Deze vinden precies een week later plaats dan de oorspronkelijke inzameling. Dus: zouden wij bijvoorbeeld normaal gesproken afgelopen dinsdag 9 februari voor restafval of oud papier bij u langsgekomen zijn, dan komen wij nu dinsdag 16 februari hiervoor langs. Dit geldt voor alle routes, behalve twee papierroutes in Halsteren: hier zouden wij afgelopen maandag 8 februari langs zijn gekomen. De inhaaldag voor deze twee routes is niet precies een week later, maar op donderdag 18 februari a.s.

De inhaaldagen voor de inzameling van oud papier door verenigingen, die normaal gesproken op zaterdag plaatsvindt, zijn op dit moment nog niet bekend. Wij stellen u hiervan z.s.m. op de hoogte via deze website.


UPDATE (11-2-2021)

Zoals de weersvoorspellingen er nu (donderdag 11 februari 2020) uitzien hervat Saver maandag 15 februari de inzameling van restafval volgens de reguliere routes.
Tot en met 20 februari 2020 worden er geen GFT+E containers geleegd. De reden hiervan is dat het relatief natte gft afval in de container vastgevroren zit.
In de week van 15 tot en met 20 februari 2020 worden de inhaalroutes voor restafval en papier gereden. We laten u via de website weten op welke dag u ons kunt verwachten.
Voor de inzameling van restafval geldt voor vrijdag 12 februari: Zet uw container alleen aan straten waar is gestrooid.   

Gladheid

Al dagenlang zijn onze medewerkers met man en macht, en daadwerkelijk dag en nacht, bezig de straten in Bergen op Zoom en Roosendaal ijs- en sneeuwvrij te maken volgens de gemeentelijke strooiplannen. Inmiddels zijn er meer dan 15 keer routes gereden. Ook vanochtend zijn onze strooiers vanaf 4.30 uur de weg op gegaan. De gemeenten Halderberge en Woensdrecht doen eveneens hun uiterste best de straten sneeuw- en ijsvrij te krijgen. De aankomende dagen blijven wij strooien.

Zoutkisten

Eventuele lege zoutkisten zijn vanaf afgelopen maandag bijgevuld of vervangen door volle exemplaren. De komende dagen gaan wij hier mee door. Het kan dus voorkomen dat sommige zoutkisten nog niet bijgevuld zijn.

Afvalkalender en Afvalwijzer app

Let op: op de afvalkalender op de website en de Afvalwijzer app worden alleen de gebruikelijke routes weergegeven. Kijkt u voor actuele informatie bij de nieuwsberichten op deze website, de app en Facebook.

Afvalinzameling: restafval, papier en PBD

Wij doen ons best om, zo goed en zo kwaad als het gaat, restafval, PBD in te zamelen aan straten die gestrooid zijn. Containers van inwoners die aan niet-gestrooide straten wonen en die aan gestrooide routes geplaatst zijn, legen wij wel. Deze containers mogen in de berm weggezet worden als er geen andere geschikte plek gevonden kan worden.

Voor containers met restafval die wij niet hebben kunnen legen, worden inhaaldagen gepland. Later deze week informeren wij u hierover via onze website, app en Facebook. Eventuele zakken met restafval die tijdens de inhaaldagen naast de restafvalcontainers geplaatst worden, nemen wij mee.

Wij vragen u uw oud papier en karton thuis te bewaren totdat de gladheidsproblemen opgelost zijn en wij onze gebruikelijke routes weer kunnen rijden.

Afvalinzameling: GFT+E

Wij zamelen vooralsnog geen GFT+E in. Het GFT+E zit vastgevroren in de containers. Wij vragen u dus geduld te hebben totdat het gedooid heeft en wij weer op de gebruikelijke ingeplande dag voor GFT+E bij u langskomen.

Milieustraten

Onze milieustraten zijn geopend, maar vanuit veiligheidsoverwegingen raden wij af deze te bezoeken. Aangezien er vaak bezoekers met een aanhanger komen die dit veelal niet gewend zijn, wordt het rijden met zo’n combinatie tijdens gladheid afgeraden. Wij raden u aan deze week niet de weg op te gaan en uw afval te bewaren voor een moment dat de gladheid voorbij is.

Bedrijfsafval

Wij zamelen bij bedrijven die voor ons bereikbaar zijn, zowel restafval als oud papier en karton in. De milieustraat voor bedrijven aan de Stepvelden 8 is geopend.

Strooiroutes gemeenten

Via onderstaande links vindt u informatie terug over de strooiroutes van de gemeenten. Saver verzorgt alleen de strooiroutes in Roosendaal en Bergen op Zoom.

-        https://www.halderberge.nl/gladheidsbestrijding

-        https://www.bergenopzoom.nl/sneeuw-en-gladheidsbestrijding/

-        https://roosendaal.nl/strooien-bij-gladheid

-      www.woensdrecht.nl/gladheid  

 


« Overzicht