Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Sluiten

Afvalkalender & feestdagen

Wij komen volgens een vast schema bij u langs om de afvalcontainers te legen. Dat schema kunt u op verschillende manieren raadplegen. 

In 2020 versturen wij geen papieren afvalkalenders meer, omdat wij u digitaal veel beter van dienst kunnen zijn. Als onderstaande opties niet naar wens zijn dan kunt u contact opnemen met onze Servicelijn om een papieren versie te ontvangen.

Hoe print ik mijn eigen Afvalkalender uit?

  1. In het blokje hieronder vult u de postcode en het huisnummer van het adres in wat u wilt opzoeken. Klik op GA.
  2. U ziet dan een schema met de ophaaldata.
  3. Als u dit wilt uitprinten, klikt u op het pdf ikoontje (rechtsboven het schema). Door op het printertje in het scherm van uw computer te klikken kunt u dit schema zelf uitprinten. 

Mijn Afvalkalender

Afvalwijzer app

Raadpleeg altijd en overal uw eigen actuele AfvalWijzer. Met deze app kunt u nooit meer vergeten om uw container of plastic zak buiten te zetten. Ook krijgt u met deze app belangrijke meldingen die relevant zijn voor uw adres (zoals bijvoorbeeld inhaaldagen tijdens feestdagen). 

Hoe installeer ik mijn eigen afvalwijzer app op mijn telefoon of tablet?

  1. Ga op uw apparaat naar de Playstore/ Google Play.
  2. Zoek op afvalwijzer. U vindt dan een groen vuilnisbakje. Dit is een gratis app, dus u kunt gerust op 'Installeer' klikken.
  3. Als je app klaar is met installeren, krijgt u een melding 'openen'.
  4. U kunt in dit traject twee foutmeldingen krijgen: als het geheugen van uw apparaat vol is kan u de app niet installeren. U zal dan een keuze moeten maken om een andere app te verwijderen. De tweede foutmelding betreft reclame/ advertenties die tevoorschijn komen bij deze gratis app. De reclame kunt u omzeilen door op de terugknop van uw apparaat te klikken.
  5. Als u de app opent ziet u rechtsboven streepjes staan. Hierin kiest u voor instellingen.
  6. Bij instellingen voert u uw postcode, huisnummer en adres in. U kunt daarin ook aangeven voor welke afvalstromen (containers) en op welke moment u daarover een melding (notificatie) wilt ontvangen.

FAQ Afvalwijzerapp

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over de Afvalwijzer app. 

Waarom een Afvalwijzer app?

Onze maatschappij verandert razendsnel. Ook wij moeten daarom snelle beslissingen (kunnen) nemen. Als dat het ophalen van uw afval betreft is het handig wanneer u als inwoner daarvan snel op de hoogte bent. Zo geven we de inhaaldagen met feestdagen het snelst door via de app. En kunnen we vanwege hitte een tropenrooster gaan werken, waardoor u verzocht wordt de container eerder buiten te zetten. Of kunnen we u tips geven tegen het dichtvriezen van het deksel van de container als het plots hard gaat vriezen. Misschien wilt u wel weten als uw straat geveegd wordt, zodat u de auto op tijd kan verplaatsen. In sommige gevallen neemt uw gemeente gedurende het jaar andere beslissingen, waardoor een papieren kalender achterhaald is.

De app werkte in 2019 wel maar nu in 2020 niet meer?

Bij de jaarwisseling is er tijdelijk een probleem geweest met de software van de afvalwijzer app. Dit probleem is hersteld en moet verholpen zijn als u uw postcode en huisnummer opnieuw invoert in de app. In enkele postcodes werkt dat nog niet goed. Om die reden zijn we met de beheerder van de app bezig om alle postcodes en huisnummers van alle bijna adressen van Saver en dat zijn er ruim 86.000 opnieuw in te voeren.  

Ik ben aangesloten op een ondergrondse container. Heeft het dan zin om de app te downloaden?

Ook storingen aan een ondergrondse container, kunnen wij via de app melden. Maar daarnaast zijn er nog veel andere mededelingen die Saver via de app kan doen. Zo strooien wij bijvoorbeeld ook hoofdwegen in de gemeenten Bergen op Zoom en Roosendaal. Het kan handig zijn om dat te weten.

Ik wil geen overbodige informatie!

Informatie die voor u niet belang is, krijgt u ook niet. Wij versturen mededelingen op basis van postcodes. Zo kunnen we heel nauwgezet informatie versturen aan de groep mensen die het daadwerkelijk aangaat.

Kan ik ook een jaaroverzicht te zien krijgen van alle ophaalmomenten in dit jaar?

Ja, onder het tabblad ‘uw afval’ is de optie ‘download PDF’ te zien indien uw gemeente deze optie heeft afgenomen. Hier kunt u het jaaroverzicht downloaden en eventueel uitprinten. Ga hiervoor naar https://www.mijnafvalwijzer.nl

Ik bezoek nu de website maar krijg de app niet gedownload op mijn Android device, hoe komt dit?

De app is te downloaden voor alle Android devices van af versie 2.3.3 en hoger. Wanneer uw smartphone aangeeft ‘not compatible for this phone’, ondersteunt het besturingssysteem van uw device de app niet

Kan ik als ik reeds in de website zit, ook met een andere postcode inloggen?

Ja, wanneer u rechtsboven op de pagina op ‘log out’ klikt, komt u in het inlogscherm. Hier kunt u een nieuwe postcode ingeven.

Is het mogelijk om de ophaalmomenten naar mijn outlookagenda te exporteren?

Nee, dit is niet mogelijk. Wanneer uw gemeente de ophaaldagen aanpast vanwege optimalisatie, wordt dit automatisch verwerkt in de kalender op de website. Omdat de mutaties niet automatisch naar uw outlookagenda kunnen worden geëxporteerd, kan dit voor veel verwarring en miscommunicatie zorgen.

Android app

Voor het uitloggen uit de app op uw Adroid smartphone, drukt u 2x op de ‘home’ button onder in de taakbalk.

Emailnotificatie

Bewaart u de bevestigingsmail na aanmelden! Voor het Afmelden van notificaties per email of het wijzigen van uw gegevens zoals uw emailadres, dient u in de bevestigingsmail die u ontvangt na het aanmelden voor notificaties per email, op de link ‘naar AfvalWijzer’ te klikken. Hier kunt u zich afmelden door notificaties op ‘off’ te zetten of kunt u een nieuw emailadres ingeven. Dit kan eveneens in de emailnotificatie zelf waar u zich voor heeft aangemeld.

 

 

Afvalwijzerwebsite

Op de AfvalWijzer website vindt u een actueel jaaroverzicht van de verschillende afvalstromen die aan huis worden opgehaald. Ook kunt u zich hier inschrijven voor al het relevante nieuws specifiek voor uw adres.

Inhaaldagen met Feestdagen

Op feestdagen halen wij geen afval op en zijn de milieustraten/grondstoffencentrum gesloten. Het afval wordt op een andere dag, meestal een zaterdag na of voorafgaand aan de oorspronkelijke ophaaldag, ingezameld. Dit wordt bekend gemaakt via deze website, de AfvalWijzer app en onze Facebook pagina.

FeestdagDatumInhaaldag
Tweede Paasdag Maandag 13 april 2020 Zaterdag 11 april 2020
Koningsdag Maandag 27 april 2020 Zaterdag 25 april 2020
Bevrijdingsdag Dinsdag 5 mei 2020 Zaterdag 2 mei 2020
Hemelvaartsdag Donderdag 21 mei 2020 Zaterdag 23 mei 2020
Tweede Pinksterdag Maandag 1 juni 2020 Zaterdag 30 mei 2020
Eerste Kerstdag Vrijdag 25 december 2020 Zaterdag 19 december 2020