Afval bij u thuis

Wij zamelen het huishoudelijk afval in bij alle huishoudens in de gemeente Bergen op Zoom. Dit doen wij zowel door de minicontainers bij u thuis en de ondergrondse en verzamelcontainers die in de wijk staan, te ledigen. Zo zorgen wij samen met u voor een schone leefomgeving.
Papier wegbrengen in uw gemeente

Uw oud papier en karton wordt bij u thuis opgehaald door Saver. Hiervoor maakt u bij laagbouw (vaak) gebruik van de minicontainer met de blauwe deksel. Bij hoogbouw bent u aangesloten op een ondergrondse container bij u in de buurt. Op sommige locaties kunt u echter ook uw oud papier en karton nog wegbrengen.

Gemeente Bergen op Zoom

Vereniging Locatie Plaats Telnr. voor vragen
Ontmoetingskerk Drabbestraat Bergen op Zoom (0164) 254227
Harm. St. Antonius Gemeenschapshuis Kerkstraat Lepelstraat (0164) 685268
Kunststofzakkenautomaten
Voor het wegbrengen van uw kunststofafval kunt u gebruik maken van de speciaal daarvoor bestemde plastic zakken. Deze zakken kunt u één keer per maand gratis uit de kunststofzakkenautomaat halen. Hiervoor biedt u uw Saverpas aan en er komt dan een rol uit de automaat. Hiervoor worden geen tikken afgeschreven.

Kijk voor de openingstijden van de betreffende locatie bij de locatie zelf. Mocht een locatie gesloten zijn, dan kunt u wellicht zakken halen bij een locatie die wel open is.

U kunt de locaties ook op de kaart terugvinden.

 

Ontmoetingscentrum Het hoofdkwartier

Rembrandtstraat 52 A

Bergen op Zoom

Winkelcentrum Kompas (Jumbo)

Vogelaar 29

Bergen op Zoom

Albert Heijn Zonneplein

Zonneplein 31

Bergen op Zoom

Ontmoetingscentrum de Kastanje

Kastanjelaan 164

Bergen op Zoom

Albert Heijn De Zeeland

Markiezaatsweg 3

Bergen op Zoom

Bibliotheek het Markiezaat

Kortemeestraat 17

Bergen op Zoom

MCD Bloemendaal

Bloemendaal 56

Bergen op Zoom

Albert Heijn Glacis

Glacisstraat 15

Bergen op Zoom

Plus Grinwis

Dorpsstraat 75

Halsteren

Intratuin Halsteren

Halsterseweg 65-A

Halsteren

Lidl Halsteren

Nijverheidsweg 8

Halsteren

SKW 't Weike

Kerkstraat 84

Lepelstraat

Hoe gebruik ik mijn minicontainers thuis?
Thuis heeft u de beschikking over drie minicontainers. Een voor rest- (grijs), gft+E- (groen) en papierafval (blauw deksel). Hier kunt u uw afval gescheiden in aanbieden. Als u wilt weten wat u in welke container weg mag gooien, kijk dan op www.samenaandebak.nl.

U kunt uw container op de aangegeven inzameldag (zie de afvalwijzerapp, afvalwijzer online of afvalkalender) aanbieden op de daarvoor bestemde aanbiedplaats. Zorgt u ervoor dat u de container juist aanbiedt? Dan kunnen wij ons werk zo efficiënt en vlot mogelijk uitvoeren.

 • Plaats de container met gesloten deksel op de vaste inzameldag vóór 07.30 uur (tenzij Saver hierover anders heeft gecommuniceerd) op de aangewezen aanbiedplaats. 
 • Er mag maximaal 75 kilo afval in de container.
 • Afval in de container moet los zitten om deze goed te ledigen.
 • Containers zonder Saver adressticker worden niet geledigd. Ontbreekt deze sticker? Vraag hem dan gratis aan bij de Servicelijn via 0165 597 777.
 • Als gebruiker bent u verantwoordelijk voor de verstrekte container(s). Haal uw container na lediging zo spoedig mogelijk, maar in elk geval op de dag van lediging, terug naar uw eigen terrein.

Voor het aanbieden van uw restafvalcontainer betaalt u een bedrag per lediging. Het bedrag dat u betaalt ligt vast in de afvalstoffenheffing van uw gemeente. Onder tarieven voor uw gemeente vindt u deze bedragen.

In gevallen van extreme weersomstandigheden zoals hitte, communiceert Saver een hitteprotocol wat betekent dat we 's ochtends eerder gaan rijden. U wordt daar van via de website, social media en de afvalwijzer app op de hoogte gebracht. Op die dagen zullen we u vragen om de bak voor 07.00 uur aan de straat te plaatsen.

Wilt u weten hoe vaak u al afval heeft aangeboden in het lopende jaar? Dat kan, vul uw gegevens in bij de Saverpas.

uitklapblokken afbeelding
Kan ik ook een extra container aanvragen of ruilen?

Container ruilen

Wanneer u verhuisd bent naar een bestaande woning binnen de Savergemeenten, kunt u binnen drie maanden uw container omruilen voor een ander volume (140 of 240 liter). Mocht u uw container om een andere reden graag om willen ruilen voor een ander volume, dan kan dat ook. Hier zijn wel (administratie)kosten aan verbonden. €31,39 per container die u wilt omruilen.

Hoe?

U belt naar de Servicelijn. Uw verzoek wordt verwerkt. U ontvangt een factuur. Na het betalen van het bedrag ontvangt u een brief wanneer Saver de bak komt omruilen.

Extra container aanvragen

Het is in de gemeente mogelijk om voor de afvalstromen die thuis worden opgehaald een extra container aan te vragen. Hier zijn wel kosten aan verbonden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via de Servicelijn: info@saver.nl.

Mijn container is kwijt, kapot of gestolen. Wat nu?

Kapotte container

Is (één van) uw container(s) kapot? Neem dan contact op met onze Servicelijn via servicelijn@saver.nl. Uw container wordt dan op een nader af te spreken datum gerepareerd. Bij normale slijtage van uw container brengen wij hiervoor geen kosten in rekening.

Vandalisme

Is (één van) uw container(s) kapot door vandalisme? Neem dan, behalve met onze Servicelijn via servicelijn@saver.nl, contact op met uw verzekering. De kosten die wij helaas voor reparatie/vervanging in rekening moeten brengen, kunnen door uw verzekering vergoed worden.

Diefstal

Als gebruiker van de containers bent u er zelf verantwoordelijk voor. Bent u uw container kwijt nadat u deze voor lediging had aangeboden aan straat?

 • Kijkt u alstublieft eerst even goed rond op straat. Het kan zijn dat iemand anders uw container verplaatst heeft.
 • Kunt u uw container alsnog niet terugvinden? Neem dan contact op met onze Servicelijn via tel. 0165 597 777. Uw container wordt dan geblokkeerd.
 • U wordt gevraagd te wachten tot de volgende, geplande lediging. Mocht de container op die dag weer opduiken, bel dan meteen onze Servicelijn. Uw container wordt vervolgens gedeblokkeerd en alsnog geleegd.
 • Staat uw container er onverhoopt toch niet bij: doe dan aangifte bij de politie.
 • Hierna kunt u met het bewijs van aangifte bij Saver een nieuwe container aanvragen. De gestolen container wordt dan geblokkeerd en kan niet meer worden aangeboden voor lediging. Neem hiervoor contact op met onze Servicelijn, telefoon (0165) 597 777. Zij vertellen u wanneer u uw nieuwe container kunt verwachten.

Tips:

 • Heeft u een straat- of buurt-app, vraag het dan in de app. Misschien heeft iemand anders per ongeluk uw container meegenomen.
 • Zorg dat uw container altijd goed herkenbaar is. Iedere container hoort een adressticker te hebben. Het kan zijn dat uw sticker er niet meer opzit. U kunt gratis telefonisch een nieuwe sticker aanvragen bij de Servicelijn van Saver.
Hoe gebruik ik de ondergrondse container thuis?
Wanneer u in een hoogbouw woning woont, heeft u in sommige gevallen de beschikking over een gft-container. Voor het rest- en papierafval kunt u gebruik maken van de ondergrondse container.

De ondergrondse container wordt geopend door het aanbieden van uw Saverpas. Als u de pas voor de paslezer houdt, hoort u een klik. De trommel is dan geopend en u kunt dan uw afval weggooien in de container. Voor het weggooien van afval in de restafvalcontainer moet u betalen. De papiercontainer is gratis.

Alle ondergrondse containers zijn met de Saverpas beveiligd, zodat kinderen en niet in kunnen klimmen of vallen.

De kosten voor restafval zijn terug te vinden per gemeente.

Werkt de ondergrondse container waarop u bent aangesloten niet, wilt u dit dan melden via 0165 597794.

Wilt u weten hoe vaak u al afval heeft aangeboden in het lopende jaar? Dat kan, vul uw gegevens in bij de Saverpas.

Kan ik een container huren voor een verbouwing?
Bent u druk aan het verbouwen in uw huis, of uw zolder lekker aan het opruimen? Dit kan erg veel rotzooi en afval met zich meebrengen. Saver heeft daarvoor de oplossing bij u thuis. Maak voor de grotere verbouwing gebruik van een afzetcontainer en bij een eventuele opruiming van uw garage van de BigBag van Saver.


U kunt een afzetcontainer huren van 2,5 m3, 6m3 of 10m3 die gemakkelijk bij u thuis geplaatst kan worden. Deze bak is erg handig als u sloopwerk gaat verichten of uw badkamer gaat verbouwen. In de container kunt u verschillende soorten afval kwijt. 
Alle informatie voor het huren van een afzetcontainer vindt u hier

BigBag 
Heeft u een kleine verbouwing, of gaat u de zolder of garage opruimen, dan kan Saver u ook voorzien van de BigBag. De BigBag is een grote stevige zak waarin u maar liefst 1 m3 afval kwijt kunt. Bel voor meer informatie 0165 597 777. Of mail naar servicelijn@saver.nl