Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Sluiten

Grof vuil thuis

De inwoners van de gemeenten Halderberge en Roosendaal kunnen hun grof huishoudelijk afval, snoeihout / tuinafval en schone+droge matrassen ook thuis laten ophalen. U reserveert dat eenvoudig door in Mijn Saver een reservering aan te maken en te betalen via Ideal. Als u dat heeft gedaan, belt u met de Servicelijn om de dag af te spreken waarop wij bij u langskomen. 

Herbruikbare goederen  

Indien u goederen heeft die herbruikbaar zijn, dan kunt u deze door Stichting De Kringloper op laten halen, tel. 0165 - 52 11 88. Of goederen nog herbruikbaar zijn, is ter beoordeling aan de medewerkers van Stichting De Kringloper. Om u een indicatie te geven, klikt u dan hier.

Matrassen

Oude matrassen komen we GRATIS bij u ophalen. Daar zitten wel de volgende voorwaarden aan: Matrassen moeten schoon en droog zijn. Dat zijn namelijk de voorwaarden om ze te kunnen recyclen. Afgekeurde matrassen (dus vuil en nat) worden beschouwd als restafval. Hier moet voor betaald worden. Biedt u daarom matrassen apart aan, laat deze binnen staan tot we die bij u komen ophalen. Er moet dus ook iemand thuis zijn als we de matrassen komen ophalen op uw adres. U kunt het matras ook gratis kwijt op het Grondstoffencentrum (als het matras dus schoon en droog is).


Grof huishoudelijk afval (niet herbruikbaar) en groenafval/snoeihout

Indien u goederen heeft die niet herbruikbaar zijn (grof huishoudelijk restafval of groenafval/snoeihout) en die u niet zelf naar het Grondstoffencentrum (voorheen milieustraat) kunt brengen, dan kunt u terecht op https://mijn.saver.nl/login om het afval op één van de daar aangegeven dagen aan huis te laten ophalen. Let op: er is een maximum van 2 m3. Een kubieke meter = 1 bij 1 bij 1 meter. Graszoden halen wij niet op! Deze dient u zelf naar het Grondstoffencentrum te brengen.

Hier zijn uiteraard kosten aan verbonden. Deze kunt u direct via Ideal betalen. Na betaling ontvangt u een bevestiging van de door u gekozen datum van ophalen. De kosten bestaan uit voorrijkosten van € 10,- en daar bovenop € 15,- per m3 voor (grof) huishoudelijk restafval en € 5,- per m3 voor groenafval/snoeihout. Indien u uw grof vuil op de afgesproken dag niet heeft buitengezet, worden er extra kosten van € 25,- in rekening gebracht. 
Als u de reservering wilt annuleren dan brengen wij € 7,50 administratiekosten in rekening.

! U dient minimaal 24 uur van tevoren de reservering telefonisch te annuleren. Anders zijn wij genoodzaakt de geboekte reservering in rekening te brengen. Bij het tijdig afzeggen van de reservering brengen wij € 7,50 administratiekosten in rekening.

Puin(bouw- en sloopafval) via BigBag (1 m3)

Bent u aan het verbouwen en heeft u kleine hoeveelheden puin (bouw- en/of sloopafval) dat u niet zelf naar het Grondstoffencentrum (voorheen milieustraat)  kunt brengen? Dan kunt u een speciale BigBag kopen op het Grondstoffencentrum aan de Wortelsteeke in Oud Gastel of bij Saver, Stepvelden 8 in Roosendaal. De kosten hiervoor bestaan uit € 10,- voorrijkosten en daar bovenop € 40,- per m3 puin. Dit is inclusief de kosten voor het ophalen. Belt u onze Servicelijn (tel. 0165 – 597 777) om na aankoop van de BigBag een dag van ophalen in te plannen.

Ander afval via BigBag (1 m3)

Er bestaat ook de mogelijkheid om andere afvalstromen zoals grond, dakafval en hout in kleinere hoeveelheden (max. 1 m3) af te voeren in BigBags. Hiervoor geldt een ander tarief dan voor puin zoals hierboven beschreven staat. Belt u voor meer informatie met onze Servicelijn, tel. (0165) 597 777.

Grotere afzetcontainer (2,5 of 6 of 10 m3)

Bent u met een grotere verbouwing bezig en heeft u meer afval dan in een BigBag past? Dan kunt u bij ons ook een afzetcontainer huren. Deze hebben wij in diverse afmetingen voor u: 2,5 m3, 6m3 of 10m3.

Alle informatie voor het huren van een afzetcontainer vindt u hier

In de container mag één van de volgende afvalstromen (dus geen combinatie van deze stromen): 

Grof huishoudelijk afval

  

Puin

Bouw- en sloopafval

 

Houtsoorten

Grond (schoon)

 

(grof) Groenafval