skip to Main Content
Werken bij Saver Over Saver

Verzamelcontainers zijn voorzieningen in een wijk waar inwoners uit die wijk hun gescheiden afval in mogen gooien. Deze containers zijn er in een bovengrondse variant, zeg maar de gekleurde bollen op de straat en ondergrondse containers. Deze containers zijn er ook weer voor de verschillende afvalstromen zoals glas, PBD, papier, restafval, textiel en klein elektronisch afval.

Op de pagina Inleverpunten kunt u de verzamelcontainers vinden die bij u in de buurt staan.

Ondergrondse verzamelcontainer

Niet iedereen heeft een minicontainer thuis. Veel inwoners maken ook gebruik van een ondergrondse verzamelcontainer. Deze zijn er voor PDB (Plastic, Blik- en Drankkartons), papier, GFT+E, textiel en restafval.

U kunt de ondergrondse container openen door uw Saverpas voor de paslezer te houden.  U hoort dan een klik. De trommel is dan open. Voor het weggooien van afval in de restafvalcontainer moet u betalen. De papiercontainer en ook de PBD-container (Plastic, Blik en Drankkartons) zijn gratis.

Alle ondergrondse containers zijn met de Saverpas beveiligd, zodat kinderen er niet in kunnen klimmen of vallen.

Werkt de ondergrondse container waarop u bent aangesloten niet, wilt u dit dan melden via (0165) 597794.

De kosten voor restafval zijn terug te vinden op de website van uw eigen gemeente.

Wilt u weten hoe vaak u al afval heeft aangeboden in het lopende jaar? Dat kan, vul uw gegevens in bij Mijn Saver.

Bovengrondse verzamelcontainer

De kleur van de container zegt welke afvalstroom u daarin mag gooien. Zo staat groen voor textiel, geel voor glas, en paars voor klein elektronisch afval. Om er samen voor te zorgen dat deze afvalstromen ook maximaal gerecycled kunnen worden, is het belangrijk dat u het juiste afval in de juiste container gooit.

Is de container vol, neemt u de zak alstublieft mee naar huis. Het naast de container plaatsen van afval, trekt ongedierte aan en nodigt ook anderen uit om hun afval naast de container te plaatsen.

Zo zorgen we samen voor een schonere leefomgeving.

Back To Top