skip to Main Content
Werken bij Saver Over Saver

Wespen of bijen?

Het vliegt en het zoemt. Voor veel mensen is het allemaal hetzelfde en ze willen er snel van af. Voor de ongediertebestrijding van Saver is er wel een groot verschil. Heb je last van bijen of van wespen? Een bijennest mogen we namelijk niet verwijderen. Hiervoor moet je een imker bellen. Het is dus goed om te weten of je een wespennest of een bijennest hebt. De kosten die we moeten maken als we voor niets komen, moeten we toch in rekening brengen. Het verschil tussen de diertjes staat in dit overzicht:

Wesp Bij
Lang lichaam met een wespentaille Boller lichaam zonder taille
Felgekleurd geel met zwart Ook geel met zwart maar valer van kleur
Glad lichaam Behaard lichaam
Steekt meerdere keren Steekt 1x en gaat dan dood
Bijen

Een bij is, net als vele insecten, een nuttig maar ook beschermd insect die de mens helpt bij het bestuiven van gewassen. Daarom probeert een imker ook altijd een hele bijenkolonie te verplaatsen. Er zijn verschillende soorten bijen. De meest voorkomende zijn: honingbij, behangersbij, hommel, rosse metselbij, zijdebij.

bij vrijstaand
Wespen

Wespen zijn er in veel minder gedaanten. De gewone wesp is het meest voorkomend. Al is de centimeters grote hoornaar ook in steeds toenemende mate aanwezig. Wespen kunnen hinderlijk zijn en soms ook pijnlijke steken toebrengen. Wespen zijn wel nuttig. Ze vangen namelijk muggen en kamervliegen die we net zo hinderlijk vinden. Een populatie van 400 wespen vangt op één dag namelijk wel zo’n 3000 prooidieren.

Wat kun je zelf tegen wespenoverlast doen?
  1. Zet horren in ramen en deuren zodat de wespen niet gemakkelijk binnen kunnen komen.
  2. Dek etenswaren af.
  3. Sluit afvalemmers en vuilcontainers.
  4. Sluit nooit de opening van een nest af.
Voor wespenbestrijding gelden de volgende regels en tarieven:

€ 82,70 (incl. btw). Je kunt dit bedrag alleen per pin betalen.

  • Dit is het bedrag voor 2023. Tussentijdse tariefswijzigingen zijn mogelijk. .
Back To Top