skip to Main Content
Werken bij Saver Over Saver

De informatie die hieronder staat geldt alleen voor inwoners van de gemeente Rucphen. Per item kun je doorklikken naar meer informatie die op deze site te vinden is.

Saverpassen

Ieder huishouden heeft de beschikking over twee Saverpassen. Deze passen zijn gebonden aan jouw woonhuis. Dat betekent dat ze bij een verhuizing in de woning moeten achterblijven. Lees meer over Saverpassen

Containers

In de gemeente Rucphen wordt afval gescheiden ingezameld. Je bent aangesloten op een ondergrondse container of hebt een of meer mini-containers thuis staan. Er zijn mini-containers voor restafval (grijs), voor papier (blauwe deksel) en groente, fruit, tuinafval en etensresten (groene deksel). Het PBD afval (plastic- en blikverpakkingen en drinkpakken) mag in een speciale doorzichtige zak. Deze zakken kun je gratis afhalen op de volgende locaties. Het is ook mogelijk om op medische indicatie een speciale container aan te vragen voor het weggooien van incontinentiemateriaal. Deze aanvraag doe je via de gemeente Rucphen.

PBD zakken

Het PBD-afval (plastic- en blikverpakkingen en drinkpakken) mag  in een speciale doorzichtige zak.
Deze PBD-zakken kun je gratis afhalen op de volgende plaatsen.

Afvalkalender

Wij komen volgens een vast schema het afval ophalen. Dit schema kun je vinden in de afvalwijzer app of op de website onder afvalkalender. Omdat er gedurende het jaar en afhankelijk van de weersomstandigheden soms iets kan veranderen adviseren wij om de app te downloaden. Zo ben je altijd op tijd op de hoogte.

Locaties

Op dit kaartje kun je de locaties van de verzamelcontainers (Glas, textiel, PBD en restafval) vinden.

Grof vuil

Heb je grof vuil, dan kun je dat zelf wegbrengen naar het grondstoffencentrum. Deze locatie ligt aan de Wortelsteeke op de grens van Roosendaal en Oud Gastel. Op een steenworp afstand verwijderd van de deelkern Zegge. Lees meer over het grondstoffencentrum

Je kan ook regelen dat Saver het komt ophalen. Je kan dat reserveren en betalen via mijnsaver op de website van Saver.

Milieustraat is nu grondstoffencentrum

De milieustraat heet voor de gemeente Rucphen voortaan grondstoffenstoffencentrum. Deze locatie ligt aan de Wortelsteeke op de grens van Roosendaal en Oud Gastel. Op een steenworp afstand verwijderd van de deelkern Zegge. Lees meer over het grondstoffencentrum

Wie het afval goed scheidt hoeft alleen nog maar te betalen voor grof huishoudelijk restafval en dakleer (0,24 cent per kilogram). Op deze locatie is het niet toegestaan om bedrijfsafval te brengen. Hiervoor kun je als bedrijf (ook ZZP’er) terecht op de Milieustraat voor Bedrijven aan de Stepvelden 8 in Roosendaal.

Diftar

Diftar staat voor gedifferentieerd tarief. Dat betekent dat de gemeente waar jij woont gebruik maakt van een vast tarief voor afvalstoffenheffing en een variabel tarief. Dit variabele tarief hangt af van het aantal keer dat jij restafval en GFT+E afval aanbiedt (in de mini-container of in de ondergrondse container). In beide gevallen wordt dit geregistreerd via de registratie in de container of de Saverpas bij de ondergrondse container als je de klep opent. Dit geldt alleen bij restafval en GFT+E afval. De overige stromen worden niet per lediging of storting afgerekend. Het is dus voordeliger als je alleen een volle container aan de straat zet of een volle zak in de container gooit.

Afvalstoffenheffing

De afvalstoffenheffing wordt bepaald door de gemeenteraad van de gemeente waarin jij woont. De jaarlijkse afrekening ontvang je dan via de Samenwerkende Belastingdienst West-Brabant. Je kan wel via de website van Saver inzien hoe vaak jij het afval hebt aangeboden. Dat gaat als volgt:

Ga naar lediging en storting, vul je postcode, huisnummer én Saverpasnummer in. Je komt dan op een voor jou unieke omgeving

Meldingen

Wil je iets aan ons melden, dan kun je dat het beste doen via ons meldingenfomulier.

Bellen of mailen kan ook:
0165 59 77 77
info@saver.nl

Voor meer vragen en antwoorden? Ga naar onze veelgestelde vragen.

Back To Top