skip to Main Content
Werken bij Saver Over Saver

Dode hoekuitleg voor scholieren

Een vuilniswagen is een grote wagen. Hij weegt vol met afval gemiddeld 26.000 kilo en is ongeveer 10 meter lang en 2.50 meter breed.  Bijna alle wagens hebben tegenwoordig een 360 graden camera.  Voor de chauffeur is het dan toch nog lastig om vanuit de cabine al het verkeer tegelijk in de gaten te houden. Onze chauffeurs zijn allemaal goed opgeleid. Maar het is het ook heel fijn als, met name fietsers goed weten wat een chauffeur wel en niet kan zien. Zo kunnen we in het verkeer beter rekening houden met elkaar.  Vandaar dat Saver voor scholen in ‘Saver-gebied’ (Roosendaal, Halderberge, Bergen op Zoom, Zundert, Rucphen en Woensdrecht) gratis dode hoekuitleg aanbiedt.

Wat houdt een dode hoekuitleg in?

Wij komen met een voertuig en een chauffeur op een afgesproken dag en tijd bij jullie op school. Maximaal 10 leerlingen tegelijk krijgen van onze chauffeur uitleg bij het voertuig. Deze uitleg duurt ongeveer 15 minuten per groepje. Dan komt het volgende groepje. Net zo lang tot alle leerlingen (het aantal dat in de reservering is afgesproken) de uitleg hebben gehad. Iedere leerling ontvangt na afloop een dode hoek certificaat.

Voor wie?

Deze uitleg is gericht op leerlingen die zelfstandig op de fiets deelnemen aan het verkeer (groep 6, 7 en 8 en voor de brugklasleerlingen van het voortgezet onderwijs). De uitleg wordt verzorgd in kleine groepjes. De leerkracht moet dus zelf de klas in gelijke groepjes van ongeveer 10 leerlingen verdelen. Per groepje hebben wij ongeveer 15 tot 20 minuten nodig voor de uitleg en het beantwoorden van vragen.

 

De leerkracht kan deze uitleg reserveren door een mail te sturen naar verkoop@saver.nl.

Vermeld in de aanvraag: 

  • de naam en adresgegevens van de school
  • de klas(sen) en het aantal kinderen die de uitleg gaan volgen
  • de plaats waar de vuilniswagen kan staan. Dit moet een veilige plaats zijn waar de kinderen om de wagen heen kunnen lopen.
  • De gewenste datum / dagdeel en uitwijk mogelijkheid.

Het bezoek moet minimaal 4 weken aangevraagd worden in verband met het inplannen van de medewerker.

 

 

Back To Top