skip to Main Content
Werken bij Saver Over Saver

Dode-hoekuitleg voor scholieren

Een vuilniswagen is een grote wagen. Hij weegt vol met afval gemiddeld 26.000 kilo en is ongeveer 10 meter lang en 2.50 meter breed.  Bijna alle wagens hebben tegenwoordig een 360 graden camera.  Voor de chauffeur is het dan toch nog lastig om vanuit de cabine al het verkeer tegelijk in de gaten te houden. Onze chauffeurs zijn allemaal goed opgeleid. Maar het is het ook heel fijn als, met name fietsers goed weten wat een chauffeur wel en niet kan zien. Zo kunnen we in het verkeer beter rekening houden met elkaar.  Vandaar dat Saver voor scholen in ‘Saver-gebied’ (Roosendaal,  Halderberge, Bergen op Zoom en Woensdrecht) gratis dode-hoekuitleg aanbiedt.

Wat houdt een dode-hoekuitleg in?

Wij komen met een voertuig en een chauffeur op een afgesproken dag en tijd bij u op school. Maximaal 10 leerlingen tegelijk krijgen van onze chauffeur uitleg bij het voertuig. Deze uitleg duurt ongeveer 20 minuten per groepje. Dan komt het volgende groepje. Net zo lang tot alle leerlingen (het aantal dat in de reservering is afgesproken) de uitleg hebben gehad. De leerlingen die de uitleg hebben gehad vullen in de klas nog een lesbrief in over wat ze hebben geleerd. Iedere leerling ontvangt na afloop een dode-hoek certificaat.

Voor wie?

Deze uitleg is gericht op leerlingen die zelfstandig op de fiets deelnemen aan het verkeer (groep 6, 7 en 8 en voor de brugklasleerlingen van het voortgezet onderwijs).

 

De leerkracht kan deze uitleg reserveren door bij het kopje Samen aan de Bak on Tour het aanvraagformulier in te vullen.

Back To Top