skip to Main Content
Werken bij Saver Over Saver

Afvalwijzer app

U kunt uw inzamelschema altijd en overal bij u hebben, als u de Afvalwijzer app op uw telefoon of tablet installeert. U kunt er zelfs voor kiezen om van tevoren een bericht (notificatie) te ontvangen wanneer u de container aan de straat moet zetten. Zo bent u altijd en overal op tijd aan de bak.

Veel gestelde vragen Afvalwijzerapp

Onze maatschappij verandert razendsnel. Ook wij moeten daarom snelle beslissingen (kunnen) nemen.  Als dat het ophalen van uw afval betreft, is het handig wanneer u als inwoner daarvan snel op de hoogte bent. Zo geven we de inhaaldagen met feestdagen het snelst door via de Afvalwijzer app. En kunnen we vanwege hitte met een tropenrooster gaan werken, waardoor u verzocht wordt de container eerder buiten te zetten. Of kunnen we u tips geven tegen het dichtvriezen van het deksel van de container als het plots hard gaat vriezen. Misschien wilt u wel weten wanneer uw straat geveegd wordt, zodat u de auto op tijd kan verplaatsen. In sommige gevallen neemt uw gemeente gedurende het jaar andere beslissingen, waardoor een papieren kalender achterhaald is.

Ga op uw apparaat naar de Playstore/ Google Play.
Zoek op afvalwijzer. U vindt dan een groen vuilnisbakje. Dit is een gratis app, dus u kunt gerust op ‘Installeer’ klikken.
Als uw app klaar is met installeren, krijgt u een melding ‘openen’.
U kunt in dit traject twee foutmeldingen krijgen: als het geheugen van uw apparaat vol, is kan u de app niet installeren. U zal dan een keuze moeten maken om een andere app te verwijderen. De tweede foutmelding betreft reclame/ advertenties die tevoorschijn komen bij deze gratis app. De reclame kunt u omzeilen door op de terugknop van uw apparaat te klikken.
Als u de app opent, ziet u rechtsboven streepjes staan. Hierin kiest u voor instellingen.
Bij instellingen voert u uw postcode, huisnummer en adres in. U kunt daarin ook aangeven voor welke afvalstromen (containers) en op welke moment u daarover een melding (notificatie) wilt ontvangen.

Ook storingen aan een ondergrondse container, kunnen wij via de app melden. Maar daarnaast zijn er nog veel andere mededelingen die Saver via de app kan doen. Zo strooien wij bijvoorbeeld ook hoofdwegen in de gemeenten Bergen op Zoom en Roosendaal. Het kan handig zijn om dat te weten.

Informatie die voor u niet belang is, krijgt u ook niet. Wij versturen mededelingen op basis van postcodes. Zo kunnen we heel nauwgezet informatie versturen aan de groep mensen die het daadwerkelijk aangaat.

Ja, onder het tabblad ‘uw afval’ is de optie ‘download PDF’ te zien.  Hier kunt u het jaaroverzicht downloaden en eventueel uitprinten. Ga hiervoor naar https://www.saver.nl/mijn-saver/

De app is te downloaden voor alle Android apparaten van af versie 2.3.3 en hoger. En voor alle iphone met software 8.0 (iphone 6 en nieuwer) Wanneer uw smartphone aangeeft ‘not compatible for this phone’, ondersteunt het besturingssysteem van uw apparaat de app niet

Ja, wanneer u rechtsboven op de pagina op ‘log out’ klikt, komt u in het inlogscherm. Hier kunt u een nieuwe postcode ingeven.

Nee, dit is niet mogelijk. Wanneer uw gemeente de ophaaldagen aanpast vanwege optimalisatie, wordt dit automatisch verwerkt in de kalender op de website. Omdat de mutaties niet automatisch naar uw outlookagenda kunnen worden geëxporteerd, kan dit voor veel verwarring en miscommunicatie zorgen.

Voor het uitloggen uit de app op uw Adroid smartphone, drukt u 2x op de ‘home’ button onder in de taakbalk.

Bewaart u de bevestigingsmail na aanmelden! Voor het afmelden van notificaties per email of het wijzigen van uw gegevens zoals uw emailadres, dient u in de bevestigingsmail die u ontvangt na het aanmelden voor notificaties per email, op de link ‘naar AfvalWijzer’ te klikken. Hier kunt u zich afmelden door notificaties op ‘off’ te zetten of kunt u een nieuw emailadres ingeven. Dit kan eveneens in de emailnotificatie zelf waar u zich voor heeft aangemeld.

Back To Top