skip to Main Content
Werken bij Saver Over Saver

Afvalwijzer app

Je kunt je inzamelschema altijd en overal bij je hebben, als je de Afvalwijzer app op je telefoon of tablet installeert. Je kunt er zelfs voor kiezen om van tevoren een bericht (notificatie) te ontvangen wanneer je de container aan de straat moet zetten. Zo ben je altijd en overal op tijd aan de bak.

Download de Afvalwijzer App

Veelgestelde vragen Afvalwijzer app

Onze maatschappij verandert razendsnel. Ook wij moeten daarom snelle beslissingen (kunnen) nemen.  Als dat het ophalen van je afval betreft, is het handig wanneer je als inwoner daarvan snel op de hoogte bent. Zo geven we de inhaaldagen met feestdagen het snelst door via de Afvalwijzer app. En kunnen we vanwege hitte met een tropenrooster gaan werken, waardoor je verzocht wordt de container eerder buiten te zetten. Of kunnen we je tips geven tegen het dichtvriezen van het deksel van de container als het plots hard gaat vriezen. Misschien wil je wel weten wanneer jouw straat geveegd wordt, zodat je de auto op tijd kan verplaatsen. In sommige gevallen neemt je gemeente gedurende het jaar andere beslissingen, waardoor een papieren kalender achterhaald is.

Ga op je apparaat naar de Playstore/ Google Play.
Zoek op afvalwijzer. Je vindt dan een groen vuilnisbakje. Dit is een gratis app, dus je kunt gerust op ‘Installeer’ klikken.
Als de app klaar is met installeren, krijg je een melding ‘openen’.
Je kunt in dit traject twee foutmeldingen krijgen: als het geheugen van je apparaat vol, is kan je de app niet installeren. Je zal dan een keuze moeten maken om een andere app te verwijderen. De tweede foutmelding betreft reclame/ advertenties die tevoorschijn komen bij deze gratis app. De reclame kun je omzeilen door op de terugknop van je apparaat te klikken.
Als je de app opent, zie je rechtsboven streepjes staan. Hierin kies je voor instellingen.
Bij instellingen voer je jouw postcode, huisnummer en adres in. Je kunt daarin ook aangeven voor welke afvalstromen (containers) en op welke moment je daarover een melding (notificatie) wilt ontvangen.

Ook storingen aan een ondergrondse container, kunnen wij via de app melden. Maar daarnaast zijn er nog veel andere mededelingen die Saver via de app kan doen. Zo strooien wij bijvoorbeeld ook hoofdwegen in de gemeenten Bergen op Zoom en Roosendaal. Het kan handig zijn om dat te weten.

Informatie die voor jou niet van belang is, krijg je ook niet. Wij versturen mededelingen op basis van postcodes. Zo kunnen we heel nauwgezet informatie versturen aan de groep mensen die het daadwerkelijk aangaat.

Ja, onder het tabblad ‘uw afval’ is de optie ‘download PDF’ te zien. Hier kun je het jaaroverzicht downloaden en eventueel uitprinten. Ga hiervoor naar Mijn Saver.

De app is te downloaden voor alle Android apparaten vanaf versie 2.3.3 en hoger. En voor alle Iphones met software 8.0 (iphone 6 en nieuwer) Wanneer je smartphone aangeeft ‘not compatible for this phone’, ondersteunt het besturingssysteem van je apparaat de app niet.

Ja, wanneer je rechtsboven op de pagina op ‘log out’ klikt, kom je in het inlogscherm. Hier kun je een nieuwe postcode ingeven.

Nee, dit is niet mogelijk. Wanneer je gemeente de ophaaldagen aanpast vanwege optimalisatie, wordt dit automatisch verwerkt in de kalender op de website. Omdat de aanpassingen niet automatisch naar je outlookagenda kunnen worden geëxporteerd, kan dit voor veel verwarring en miscommunicatie zorgen.

Voor het uitloggen uit de app op je Android smartphone, druk je 2x op de ‘home’ button onder in de taakbalk.

Bewaar de bevestigingsmail na aanmelden! Voor het afmelden van notificaties per e-mail of het wijzigen van je gegevens zoals je e-mailadres, dien je in de bevestigingsmail die je ontvangt na het aanmelden voor notificaties per e-mail, op de link ‘naar Afvalwijzer’ te klikken. Hier kun je jezelf afmelden door notificaties op ‘off’ te zetten of kun je een nieuw e-mailadres ingeven. Dit kan eveneens in de emailnotificatie zelf waar je jezelf voor heeft aangemeld.

Als je de actuele inzamelgegevens niet te zien krijgt kan er het volgende aan de hand zijn. Het is mogelijk dat het cache geheugen van de app in de telefoon te vol zit. Je kunt dat leeg maken door het volgende te doen:

  1. Ga naar instellingen in je telefoon
  2. Ga naar apps
  3.  Kies voor Afvalwijzerapp
  4. Klik de gegevens aan
  5. Klik op cache geheugen verwijderen of  leegmaken.
  6. Activeer de app opnieuw door in de afbeelding je postcode en huisnummer in te vullen.
Back To Top