skip to Main Content
Werken bij Saver Over Saver

Wij halen (behalve in Zundert) grofvuil ook aan huis op. Onder grof huishoudelijk afval verstaan wij bijvoorbeeld: kapotte tuinmeubelen, een versleten bankstel of een uit elkaar gevallen kast. Ook tuinafval (plantaardig) komen wij (apart van grof vuil) ophalen.
De kosten voor het thuis ophalen van grofvuil verschillen per gemeente. In Bergen op Zoom en Woensdrecht wordt gewerkt met tikken op de Saverpas. In Roosendaal, Halderberge en Rucphen is dat niet meer het geval. Inwoners van deze gemeenten betalen apart voor grof vuil als ze dat laten ophalen.

Om de kosten zo laag mogelijk te houden, adviseren wij om eerst te kijken wat je nog voor hergebruik kan aanbieden bij De Kringloper.

  • Het aanbieden van grof vuil moet gebeuren aan de openbare weg voor de woning. Wij mogen het niet uit de tuin of van de oprit meenemen.
  • Zet het grofvuil voor 07.30u en pas op de dag van inzameling voor uw woning op de stoep. Zo voorkom je dat anderen hun afval erbij plaatsen.
  • Groen/ tuinafval moet apart aangeboden worden en kan niet samen met grof vuil worden opgehaald.

Aanbiedregels grof vuil

 Omdat het ophalen van grof vuil door onze medewerkers mensenwerk is, zijn wij gebonden aan Arboregels. Voor de zekerheid dat je het juiste aanbiedt en dan onze mensen veilig hun werk kunnen doen is het volgende van belang:

Wat mag er niet bij het grof vuil 

  • Geen elektronica zoals tv, wasmachine etc (je kan dit gratis laten ophalen door De Kringloper)
  • Geen puin, bouw- en sloopafval (je kan hiervoor een container of big bag bestellen)
  • Geen asbest (dit afval moet je melden bij jouw gemeente en in een speciale zak zelf afvoeren naar de milieustraat of het grondstoffencentrum
  • Geen klein gevaarlijk afval (zelf brengen bij milieustraat of grondstoffencentrum)
  • Geen autobanden (zelf brengen naar de milieustraat of grondstoffencentrum)
  • Geen matrassen (schone matrassen kun je wel apart laten ophalen. Deze worden gerecycled)
  • De afzonderlijke delen mogen niet groter zijn dan 1.50 en niet zwaarder dan 22 kilo.

Hartelijk dank voor de medewerking

Matrassen

Schone en droge matrassen

Schone en droge matrassen komen we gratis bij je ophalen. Voorwaarde is wel dat ze echt schoon en droog zijn. Alleen dan kunnen ze namelijk gerecycled worden. Laat de matrassen binnen staan tot we die bij je op komen halen. Er moet dus wel iemand thuis zijn als we langskomen.

Je kunt je schone en droge matrassen ook zelf inleveren bij de milieustraten en het grondstoffencentrum. Dit is gratis.

Vieze en/of natte matrassen

Vieze en/of natte matrassen moet je zelf naar de milieustraten of het grondstoffencentrum brengen. Wij komen ze niet aan huis ophalen. Vieze en/of natte matrassen worden beschouwd als restafval. Hier moet dan ook voor betaald worden. Op de milieustraten in Woensdrecht en Bergen op Zoom wordt hiervoor één tik afgeschreven van het saldo op je Saverpas. In de gemeenten Roosendaal en Halderberge betaal je per kilogram op het grondstoffencentrum.

Stichting De Kringloper

Heb je goederen die nog een volgend leven verdienen? Laat het dan weten aan De Kringloper. Zij komen de nog bruikbare spullen gratis bij je thuis ophalen.

Back To Top