skip to Main Content
Werken bij Saver Over Saver

Wij halen grofvuil ook aan huis op. Onder grof huishoudelijk afval verstaan wij bijvoorbeeld: kapotte tuinmeubelen, een versleten bankstel of een uit elkaar gevallen kast. Ook tuinafval (plantaardig) komen wij (apart van grof vuil) ophalen.
De kosten voor het thuis ophalen van grofvuil verschillen per gemeente. In Bergen op Zoom en Woensdrecht wordt gewerkt met tikken op de Saverpas. In Roosendaal en Halderberge is dat niet meer het geval. Inwoners van deze gemeenten betalen apart voor grof vuil.

Om de kosten zo laag mogelijk te houden, adviseren wij om eerst te kijken wat je nog voor hergebruik kan aanbieden bij De Kringloper.

  • Het aanbieden van grof vuil moet gebeuren aan de openbare weg voor de woning. Wij mogen het niet uit de tuin of van de oprit meenemen.
  • Zet het grofvuil voor 07.30u en pas op de dag van inzameling voor uw woning op de stoep. Zo voorkom je dat anderen hun afval erbij plaatsen.
  • Groen/ tuinafval moet apart aangeboden worden en kan niet samen met grof vuil worden opgehaald.

Aanbiedregels grof vuil

 Omdat het ophalen van grof vuil door onze medewerkers mensenwerk is, zijn wij gebonden aan Arboregels. Voor de zekerheid dat je het juiste aanbiedt en dan onze mensen veilig hun werk kunnen doen is het volgende van belang:

Wat mag er niet bij het grof vuil 

  • Geen elektronica zoals tv, wasmachine etc (je kan dit gratis laten ophalen door De Kringloper)
  • Geen puin, bouw- en sloopafval (je kan hiervoor een container of big bag bestellen)
  • Geen asbest (dit afval moet je melden bij jouw gemeente en in een speciale zak zelf afvoeren naar de milieustraat of het grondstoffencentrum
  • Geen klein gevaarlijk afval (zelf brengen bij milieustraat of grondstoffencentrum)
  • Geen autobanden (zelf brengen naar de milieustraat of grondstoffencentrum)
  • Geen matrassen (schone matrassen kun je wel apart laten ophalen. Deze worden gerecycled)
  • De afzonderlijke delen mogen niet groter zijn dan 1.50 en niet zwaarder dan 22 kilo.

Hartelijk dank voor de medewerking

Matrassen

Oude matrassen komen we gratis bij u ophalen. Voorwaarde is wel dat ze schoon en droog zijn. Alleen dan kunnen ze gerecycled worden. Afgekeurde matrassen (dus vuil en nat) worden beschouwd als restafval. Hier moet voor betaald worden. Biedt u daarom matrassen altijd apart aan, laat deze binnen staan tot we die bij u komen ophalen. Er moet dus ook iemand thuis zijn als we de matrassen komen ophalen op uw adres.

U kunt het matras ook kwijt bij de milieustraten en het grondstoffencentrum. Bij het grondstoffencentrum in Roosendaal/ Halderberge is dit voor een droog matras gratis. In Woensdrecht en Bergen op Zoom gaat er één tik af.

Stichting De Kringloper

Heeft u goederen die nog een volgend leven verdienen? Laat u het dan weten aan De Kringloper. Zij komen de nog bruikbare spullen gratis bij u thuis ophalen.

Back To Top