Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Sluiten

Educatie

Wij willen ook de kinderen in West-Brabant het belang van een schone en veilige leefomgeving leren. Daarom geven we op verzoek op basisscholen voorlichting over de nut en noodzaak van het scheiden van afval. 
Dat doen wij op de volgende drie manieren:

1. Grondstoffenbus: Alle basisscholen uit het Savergebied kunnen deze bus reserveren. Onze mensen geven de leerlingen vanaf de jongste leeftijd (ieder op hun eigen niveau) spelenderwijs uitleg over afval en grondstoffen. 

2. Dode hoek-uitleg: Dagelijks rijden onze vrachtwagens door het Westbrabantse land. Onze chauffeurs zijn goed opgeleid en weten waar zij rekening mee moeten houden in het verkeer. Wij vinden het belangrijk dat kinderen, met name in de fase van het verkeersonderwijs (groep 7 basisschool), dit ook leren. Op verzoek van Veilig Verkeer Nederland in deze regio, maar ook op verzoek van scholen, komen wij langs om deze uitleg te verzorgen. We doen dit met een vrachtwagen, een ervaren chauffeur en uitgebreide uitleg.
 
3. Projecten: In samenwerking met onder andere Stichting Natuurpodium Brabantse Wal uit Bergen op Zoom en het Milieu Educatief Centrum Roosendaal loopt op dit moment het project Snoeproutes, een educatief traject voor middelbare scholieren om zwerfafval tegen te gaan. Klik hier voor meer informatie.