Wij gebruiken cookies om het gebruik van de website te analyseren en het gebruiksgemak te verbeteren. Lees meer over cookies

Sluiten

Schoon Belonen

Doet jullie school al mee met ‘Schoon Belonen’?
Zoals we voor bedrijven het afvalvrije kantoor hebben, bieden we voor scholen het project ‘Schoon Belonen’ aan. Zoals de kinderen thuis het afval moeten scheiden, zo gebeurt het dan ook op school. Daarnaast helpen de leerlingen mee het zwerfafval in de buurt van de school op te ruimen. Het project bestaat uit een educatief én een creatief gedeelte.

Afval is een grondstof. Als we alles op de juiste manier scheiden aan de bron scheiden, kunnen we veel afval weer als grondstof voor iets nieuws gebruiken. Dit gebeurt voornamelijk met papier, plastic verpakkingsmateriaal, drankkartons, glas en blik. En veel van dat afval komt dagelijks op scholen terecht. Kindreen nemen een pakje of blikje drinken mee voor de pauze of een verpakte koek. Dat kan dus allemaal in aparte bakken. 

Daarnaast vinden we op plaatsen waar veel mensen bij elkaar komen, en helaas is dat bij scholen ook zo, zwerfaval. Zwerfafval zorgt voor veel ergernis. Het trekt ongedierte aan en het opruimen kost honderden miljoenen euro’s per jaar. Bovendien is zwerfvuil slecht voor de natuur, dier en mens. Het kan de bodem vervuilen en dieren eten het op of raken er in verstrikt. Mosselen, garnalen en andere zeedieren kunnen deeltjes plastic opslaan in hun lichaam. Hierdoor komt er plastic in onze voedselketen.Vanuit Saver verzorgen we voor het project ‘Schoon Belonen’ speciale containers die we op het schoolplein kunnen plaatsen. Hier kunnen de leerlingen hun petflesjes, drankkartons en blikjes én GFT+E (groente-, fruit-, tuinafval en etensresten) apart in inzamelen. 

Saver haalt de containers op brengt het afval naar bedrijven die er weer een nieuwe grondstof van maken. Hierdoor vermindert de hoeveelheid restafval voor de school, wat op termijn een kostenbesparing oplevert. Wij kunnen dit project alleen uitvoeren voor de scholen (Basisonderwijs vo, mbo én hbo) in de Savergemeenten (Bergen op Zoom, Roosendaal, Woensdrecht, Halderberge). 

Staat uw school wel in een Savergemeente, maar doet u nog niet mee aan ‘Schoon Belonen’? Stuur dan een mail naar verkoop@saver.nl Een van onze medewerkers komt er graag alles over vertellen.